Waarom je deze training wilt volgen?

In de training ‘Timemanagement voor de kinderopvang’ leren we pedagogisch medewerkers om efficiënter om te gaan met de tijdsplanning op de werkvloer.

Het werken in de kinderopvang kan hectisch zijn. Het is druk op de groep, collega’s lopen door het lokaal heen en weer. Ouders komen hun kinderen brengen en ophalen. Dit zorgt ervoor dat jij of de kinderen zich onrustig kunnen voelen. Je bent als pedagogisch medewerker verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de groep, maar wil wel aandacht voor ieder kind. Ook wil je iedere ouder te woord kunnen staan.
Dat kan soms echt een uitdaging zijn.

Als pedagogisch medewerker wil je graag tijd besteden aan de kinderen, maar dit lukt niet altijd door andere bijkomende taken. Zo moet je werkplek hygiënisch en opgeruimd zijn. En laten we alle administratieve taken niet vergeten. Ook de groepsindeling, kind-ratio, de combinatie van baby’s en peuters en verwachtingen van je leidinggevende kunnen van invloed zijn op hoe je dag verloopt.

Kortom pedagogisch medewerkers moeten met veel verschillende factoren rekening houden. Dit kan soms resulteren in een slechte planning, stressvolle momenten, strubbelingen in de samenwerking met je collega’s of taken die blijven liggen.

Daarom is er de training ‘Timemanagement in de kinderopvang.

In deze training leer je:

  • Plannen en prioriteiten stellen in je werkzaamheden

  • Efficiënt werken, zodat je meer tijd over houdt voor je werk met de kinderen

  • Om goed in te spelen op elkaar als team

  • Effectieve communicatie met je collega’s

  • Te zorgen voor je eigen werkgeluk

Timemanagement in de kinderopvang is mede – ontwikkeld door: Lianne Koetsier.

Vraag hier naar meer informatie